A perzsa szőnyegek mesés világával ismerkedtünk

A perzsa cukrászda meglátogatását követő programunkra 2022. június 23-án, csütörtökön került sor, amikor a Bizsán szőnyegboltban találkoztunk. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, sok gyönyörű szőnyeget láthattunk.Babák úr elmagyarázta nekünk, hogy milyen csoportokba sorolják a különféle szőnyegeket (torontáli, gyapjú, félselyem, selyem, stb.) illetve az Irán különböző területeiről származó szőnyegek jellegzetességeit is elmesélte. Láttunk naini, iszfaháni, qomi, kashmiri, tebrizi, afgán és más szőnyegeket is.


Szó volt arról, hogy melyik területre milyen minta és színvilág a jellemzőek. Házigazdánk megmutatta a különböző jellegzetes perzsa motívumokat és beszélt az antik szőnyegekről, amik közül néhányat láthattunk is.

Nagyon érdekes és hasznos program volt, köszönjük vendéglátóink kedvességét, szíves fogdatatását.


A következő programjainkról előzetesen annyit árulunk el, hogy augusztus 20-ra iráni művészek jönnek a Mesterségek Ünnepére a Várba, illetve szeptember elején a Teheránba akkreditált magyar Nagykövet úr fog nekünk előadást tartani.
A programokra a meghívókat később küldjük.

Rendezvényeinken tagjaink elsőbbséget élveznek. A fennmaradó helyekre a jelentkezés sorrendjében tudunk korlátozott számú részvételt biztosítani. A tagfelvétel folyamatos, jelentkezni a magyarirani@gmail.com címen lehet.